Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
StartsidaStartsida
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.
Min: 800,00 kr
  • Recept
  • Coq au vin på kyckling med sallad

Coq au vin på kyckling med sallad

Coq au vin på kyckling med sallad

Av ICAs matkasse
Publicerat den 21 december 2025
En värmande coq au vin är perfekt så här års. Kastanjechampinjoner och kycklinglårfilé står för huvudrollen. Koka kycklingen tillsammans med vin, vatten, buljongtärning, soja, lagerblad och timjan. Bryt av den mustiga grytan med bulgur och en fräsch sallad vid sidan om.
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

45 minTotal tid
4Portioner

Ingredienser

  • 250 g kastanjechampinjoner
  • 3 schalottenlökar
  • 600 g kycklinglårfilé
  • 2 msk rapsolja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 1/2 dl rött matlagningsvin
  • 1 kycklingbuljongtärning
  • 1 msk kinesisk soja
  • 2 lagerblad
  • 1 tsk torkad timjan
  • 2 tsk majsstärkelse
  • 4 port bulgur (gärna fullkorn)
  • 1 kruka sallad
  • 1/2 msk vitvinsvinäger

Gör så här

  • Steg 1

    Coq au vin: Ansa och skär svampen i fjärdedelar. Skala och skiva schalottenlökarna.
  • Steg 2

    Skär kycklingen i bitar och stek dem i 1 msk olja i en stor stekpanna eller gryta, krydda med salt och peppar. Lyft upp kycklingen på en tallrik. Stek svamp och lök i samma panna cirka 5 minuter och pressa i vitlök.
  • Steg 3

    Lägg tillbaka kycklingen i pannan. Tillsätt matlagningsvinet och låt koka någon minut. Häll i vatten, smulad buljongtärning, soja, lagerblad och timjan. Låt sjuda ca 10 minuter.
  • Steg 4

    Koka bulgurn enligt anvisningen på förpackningen.
  • Steg 5

    Coq au vin: Rör ut majsstärkelsen i lite kallt vatten och rör ner i pannan, koka upp och låt koka några minuter.
  • Steg 6

    Skär salladen i bitar, ringla över vinäger och 1 msk olja och krydda med salt och peppar.
  • Steg 7

    Servera kycklinggrytan med bulgur och sallad.