Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.Min: 50,00 kr
Bulgogi på kyckling

Bulgogi på kyckling

Av Buffé
Publicerat den 19 oktober 2020
Laga en variant av koreansk bulgogi på kyckling, även kallad ssam dak bulgogi, där kyckling får smak av en härlig marinad med soja, sesamolja och gochujang och serveras på salladsblad med krispig rädissallad, krämig chiliaioli och ris.
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

1 timTotal tid
4Portioner

Ingredienser

  • 600 g kycklinglårfilé
  • 1½ msk gochujang (eller 2 tsk sriracha och 1 tsk misopasta, för 4 port)
  • 4 msk japansk soja
  • 3 msk strösocker
  • 1 msk sesamolja
  • 4 rivna vitlöksklyftor
  • 1 knippe rädisor (à ca 300 g)
  • 2 salladslökar
  • 2 msk risvinäger
  • 4 port ris (gärna jasmin- eller sushiris)
  • salladsblad

Gör så här

8 steg

Kycklingbulgogi

  1. Steg 1

    Skär kycklingen i ca 2 cm stora bitar.
  2. Steg 2

    Rör ihop 4 msk japansk soja, 2 msk strösocker, 1 msk sesamolja och 3 rivna vitlöksklyftor, blanda ner kycklingen. Låt marinera i minst 20 minuter eller gärna över natten i kylen.
  3. Steg 3

    Stek kycklingen tills den är gyllene och genomstekt.

Rädissallad

  1. Steg 1

    Ansa och skölj rädisorna. Skiva tunt, gärna på mandolin. Skiva salladslöken tunt.
  2. Steg 2

    Blanda risvinäger och 1 msk socker tills sockret löses upp. Blanda med rädisor och salladslök och låt stå 15 minuter.

Chiliaioli

  1. Steg 1

    Rör ihop 1 dl majonnäs, ½ msk gochujang, 1 tsk sesamolja och 1 riven vitlöksklyfta.

Till servering

  1. Steg 1

    Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  2. Steg 2

    Fyll salladsblad med kyckling, rädissallad och chiliaioli. Servera med ris.