
Lätt rödsprängda cupcakesögon
Av ICAs matkasse
Publicerat den 21 oktober 2019
Muffins som man knappt vågar titta på – men hemskt gärna vill äta upp! Den vita frostingen pryds av en blåbärspupill, och den rödsprängda effekten får du genom att droppa lite röd karamellfärg på frostingen.Tidsåtgång och portioner
45 minTotal tid
24Portioner
Ingredienser
- 2 dl frysta hallon
- 3 ägg
- 2 1/2 dl strösocker
- 175 g smör
- 1 dl mjölk
- 3 1/2 dl vetemjöl (3 1/2 dl motsvarar 210 g)
- 2 tsk bakpulver
- 1 krm salt
- 24 muffinsformar
- 125 g naturell färskost
- 6 1/2 dl florsocker
- 2 tsk vaniljsocker
- röd hushållsfärg
- 24 st blåbär
Gör så här
12 stegCupcakes
Steg 1
Sätt ugnen på 200°C.Steg 2
Tina hallonen.Steg 3
Vispa ägg, socker och vaniljsocker (1 tsk) pösigt.Steg 4
Smält smöret (100 g) i en kastrull och häll i mjölken. Rör ner det i äggsmeten.Steg 5
Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner i smeten.Steg 6
Vänd ner hallonen.Steg 7
Häll smeten i formarna.Steg 8
Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter.Steg 9
Låt kallna på galler.
Frosting
Steg 1
Vispa ihop ingredienserna utom hushållsfärgen. Lägg frostingen i en spritspåse.Steg 2
Spritsa eller bred frostingen på alla cupcakes.
Dekoration
Steg 1
Gör en pytteliten grop i mitten av frostingen och häll i en droppe hushållsfärg. Dra ut färgen med en tandpetare mot kanterna som en sol. Sätt ett blåbär i mitten.