
Grillade kungsräkor
Av Buffé
Publicerat den 10 april 2023
Grillade kungsräkor kan du ha till mycket i sommar. Grilla dem några minuter på dubbla spett och ställ fram som del av en fin sommarbuffé, blanda ihop en härligt matig sallad eller bjud med lite aioli till plockmaten. Super!Tidsåtgång och portioner
30 minTotal tid
4Portioner
Ingredienser
- 12 kungsräkor
- 8 trägrillspett
- salt
- peppar
Gör så här
Steg 1
Tina räkorna om de varit frysta. Skala räkorna, eller grilla räkorna med skal.Steg 2
Lägg spetten (till skalade räkor) i vatten ca 20 minuter.Steg 3
Trä upp de skalade räkorna på dubbla spett, dubbla spett är för att de inte ska snurra runt på spettet när man vänder räkorna. 3 räkor på varje dubbelspett.Steg 4
Krydda med salt och peppar. Grilla spetten 1 1/2–2 minuter på varje sida. Om räkorna grillas med skal, grilla dem ca 5 minuter, vänd då och då.