
Enkel kycklinggryta med ris
Av ICAs matkasse
Publicerat den 02 februari 2025
Förutom kyckling och matlagningsgrädde så består denna enkla gryta även av rödlök och körsbärstomater, som får koka i såsen som är smaksatt med både chilisås och timjan. Tidsåtgång och portioner
30 minTotal tid
4Portioner
Ingredienser
- 4 port ris eller havreris
- 1 rödlök
- 600 g strimlad kycklingfilé
- 1 msk olja
- 2 1/2 dl matlagningsgrädde
- 1 kycklingbuljongtärning
- 1/2 dl chilisås
- 1 dl mjölk
- 1 tsk torkad timjan
- 250 g körsbärstomater
Gör så här
Steg 1
Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.Steg 2
Skala och skär löken i stora klyftor.Steg 3
Stek lök och kyckling i oljan i en stekpanna. Krydda med salt och peppar.Steg 4
Rör i grädde, chilisås, smulad buljongtärning, mjölk och timjan. Låt sjuda i ca 5 minuter.Steg 5
Dela tomaterna.Steg 6
Servera grytan med ris och tomater.