
Enkel pumpasoppa
Av ICAs matkasse
Publicerat den 14 november 2022
En lättlagad pumpasoppa med få ingredienser som går snabbt att tillaga. Butternutpumpan går fint att ersätta med andra pumpasorter, t ex den orangea halloweenpumpan. En matig soppa att sätta på bordet en kulen höstdag.Tidsåtgång och portioner
30 minTotal tid
4Portioner
Ingredienser
- 2 vitlöksklyftor
- 2 msk olja
- 2 dl crème fraiche
- 2 grönsaksbuljongtärningar
- ca 1 kg butternutpumpa
- 1 förp kokta cannellinibönor (à 380 g)
- frallor eller annat bröd
- 125 g färskost med pepparrot
Gör så här
Steg 1
Skala vitlöken och pressa ner i en stor kastrull med oljan. Låt fräsa någon minut. Häll i vattnet och crème fraichen och låt koka upp med smulade buljongtärningar.Steg 2
Skala och kärna ur pumpan. Skär pumpaköttet i tärningar och lägg i kastrullen.Steg 3
Häll av bönorna och häll ner i kastrullen. Låt koka ca 10-15 minuter eller tills pumpan är mjuk.Steg 4
Mixa soppan slät med en stavmixer eller i en kannmixer och smaka av med salt och peppar.Steg 5
Servera soppan med frallor och färskost.