Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
StartsidaStartsida
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.
Min: 100,00 kr
  • Recept
  • Krämiga nudlar med röd curry och krispig färs

Krämiga nudlar med röd curry och krispig färs, toppade med pak choi, koriander och sesamfrön, serverad i en skål på en duk med en skål sesamfrön och ett glas vatten bredvid.

Krämiga nudlar med röd curry och krispig färs

Av Buffé
Publicerat den 05 januari 2023
Nudlar med smakrik röd curry, krispig färs och pak choi i en krämig bas av kokosmjölk är en rätt med perfekt balans mellan sött, salt, syrligt och kryddigt! Servera med lime och sesamfrön.
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

45 minTotal tid
4Portioner

Ingredienser

  • 2 msk röd currypaste
  • 2 msk matolja
  • 400 ml kokosmjölk
  • 500 g umamifärs
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • 2 msk riven ingefära
  • 1 - 2 msk japansk soja
  • 1 msk strösocker
  • 250 g pak choi
  • 250 g äggnudlar
  • 3 finskurna salladslökar
  • 2 msk rostade sesamfrön
  • limeklyftor
  • koriander

Gör så här

  • Steg 1

    Fräs currypasten i 1 msk olja i en kastrull ca 1 minut. Tillsätt kokosmjölken och låt koka ihop ca 5 minuter. Smaka av med salt.
  • Steg 2

    Fräs färsen i 1 msk olja i en stekpanna tills den får lite färg. Tillsätt vitlök, ingefära, soja och socker och låt koka in.
  • Steg 3

    Koka upp två kastruller med saltat vatten (en till pak choi och en till nudlar). Plocka bladen från pak choien och lägg i det kokande vattnet, koka 1 minut, lyft upp pak choien ur vattnet.
  • Steg 4

    Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Häll av och rör ner nudlarna i kokosmjölksåsen.
  • Steg 5

    Toppa nudlarna med färsen, pak choi, salladslök och sesamfrön.
  • Steg 6

    Servera med limeklyftor och toppa ev med färsk koriander.