- Recept
- Alla samlingar
- Laxrecept
Lax carbonara
Lax carbonara
Av Buffé
Publicerat den 13 juni 2022
Den italienska klassikern pasta carbonara är den ultimata vardagsrätten! Carbonara kan varieras efter tycke och smak – här en krämig version med lax, ärter och salladsärtor. Toppa spaghetti carbonaran med rikligt med parmesan.Tidsåtgång och portioner
30 minTotal tid
4Portioner
Ingredienser
- 350 g laxfilé
- 1 msk olja
- 1 tsk salt
- 1 tsk svartpeppar
- 1 msk finrivet citronskal
- 4 port spaghetti
- 150 g salladsärtor
- 3 äggulor
- 1 dl finriven parmesan (+ extra till servering)
- 1 dl vispgrädde
- 1 riven vitlöksklyfta
- 2 msk hackad dill
- 2 dl frysta tinade ärtor
Gör så här
Steg 1
Sätt ugnen på 175°C.Steg 2
Lägg laxen i en smord ugnsform. Ringla över olja och strö över ½ tsk salt, ¼ tsk peppar och ½ msk citronskal. Ställ in i ugnen ca 25 minuter eller tills laxen har en innertemperatur på 56°C.Steg 3
Koka spaghettin enligt anvisning på förpackningen. Häll av och spar 1 dl av kokvattnetSteg 4
Strimla salladsärtorna. Bryt laxen i bitar.Steg 5
Vispa ihop äggulor, parmesan, grädde, vitlök, ½ msk citronskal, dill, ½ tsk salt och 2 krm peppar. Blanda med spaghettin och kokvattnet, värm till en krämig carbonara.Steg 6
Vänd ner salladsärtor, ärter och lax. Toppa med riven parmesan.