
Köttfärspaj med mozzarella
Av ICAs matkasse
Publicerat den 23 juni 2025
Denna enkla och goda köttfärspaj är fylld med saftig köttfärs, oregano och söta majskorn – en perfekt paj till lunch eller middag! Servera den med krispig huvudsallad och en klick svalkande gräddfil för en komplett måltid.Tidsåtgång och portioner
45 minTotal tid
4Portioner
Ingredienser
- 250 g färsk pajdeg
- 1 gul lök
- 1 msk olja
- ca 500 g nötfärs
- 1/2 dl tomatpuré
- 1/2 msk oregano
- 150 g majskorn
- 125 g mozzarella
- 1 huvudsallad
- 1 1/2 dl gräddfil
Gör så här
Steg 1
Sätt ugnen på 200°C.Steg 2
Rulla ut pajdegen i en pajform ca 24 cm i diameter (för 4 port). Nagga degen och förgrädda mitt i ugnen ca 10 minuter.Steg 3
Skala och finhacka löken.Steg 4
Fräs löken i oljan i en stekpanna. Tillsätt färsen och finfördela den.Steg 5
Blanda ner tomatpuré, 2 dl vatten och oregano. Salta och peppra.Steg 6
Låt puttra några minuter utan lock.Steg 7
Låt majsen rinna av och blanda ner den i pannan. Fördela färsen i pajformen och riv över mozzarellan.Steg 8
Grädda mitt i ugnen 10-15 minuter.Steg 9
Till servering: Skär salladen i bitar.Steg 10
Servera pajen med gräddfil och sallad.