Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.
Min: 50,00 kr
  • Recept
  • Falukorv i krämig tomatsås

Falukorv i krämig tomatsås

Falukorv i krämig tomatsås

Av ICAs matkasse
Publicerat den 09 februari 2025
En superenkel och lite het gryta kommer snabbt på bordet när man använder crème fraiche med paprika och chili som smaksättare. Gurka och ris till falukorvsrätten passar perfekt!
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

30 minTotal tid
4Portioner

Ingredienser

  • 4 portioner ris eller annat gryn
  • 1 rödlök
  • 550 g falukorv
  • 1 msk olja
  • 1 förp krossade tomater (à 390 g)
  • 2 dl crème fraiche paprika & chili
  • 1 1/2 dl mjölk
  • 1 1/2 tsk majsstärkelse
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 gurka

Gör så här

  1. Steg 1

    Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Steg 2

    Skala och skiva löken. Skär korven i 2x2 cm stora tärningar.
  3. Steg 3

    Stek korv och lök i oljan i en stekpanna tills den får lite färg.
  4. Steg 4

    Rör i krossade tomater och crème fraiche och låt koka upp.
  5. Steg 5

    Blanda mjölken med majsstärkelsen och rör ner i grytan, låt sjuda några minuter. Krydda med oregano och smaka av med salt.
  6. Steg 6

    Skär gurkan i stora tärningar.
  7. Steg 7

    Servera korvgrytan med ris och gurka.