- Recept
Falukorv i krämig tomatsås

Falukorv i krämig tomatsås
Av ICAs matkasse
Publicerat den 09 februari 2025
En superenkel och lite het gryta kommer snabbt på bordet när man använder crème fraiche med paprika och chili som smaksättare. Gurka och ris till falukorvsrätten passar perfekt!Tidsåtgång och portioner
30 minTotal tid
4Portioner
Ingredienser
- 4 portioner ris eller annat gryn
- 1 rödlök
- 550 g falukorv
- 1 msk olja
- 1 förp krossade tomater (à 390 g)
- 2 dl crème fraiche paprika & chili
- 1 1/2 dl mjölk
- 1 1/2 tsk majsstärkelse
- 1 tsk torkad oregano
- 1 gurka
Gör så här
Steg 1
Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.Steg 2
Skala och skiva löken. Skär korven i 2x2 cm stora tärningar.Steg 3
Stek korv och lök i oljan i en stekpanna tills den får lite färg.Steg 4
Rör i krossade tomater och crème fraiche och låt koka upp.Steg 5
Blanda mjölken med majsstärkelsen och rör ner i grytan, låt sjuda några minuter. Krydda med oregano och smaka av med salt.Steg 6
Skär gurkan i stora tärningar.Steg 7
Servera korvgrytan med ris och gurka.