Gå till innehållGå till sökningGå till sidfot
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.Min: 50,00 kr
Fried rice med grönsaker och ägg

Fried rice med grönsaker och ägg

Av Buffé
Publicerat den 04 januari 2010
Fried rice, alltså stekt ris, med grönsaker och ägg är en risrätt med asienkänsla. Grönsaker, lök och morötter tar smak av varandra vid stekningen och smaksätts med chilisås när du blandar i riset. Äggen som knäcks över ger riset en fin fyllighet.
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

30 minTotal tid
4Portioner

Ingredienser

  • 3 dl basmatiris
  • 1 morot
  • 1 röd paprika
  • 150 g sockerärtor
  • 2 salladslökar
  • 2 msk rapsolja
  • 1 ½ tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1-1 ½ msk japansk soja
  • ½ dl sweet chilisås
  • 3 ägg

Gör så här

  1. Steg 1

    Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  2. Steg 2

    Skala moroten. Dela och kärna ur paprikan. Skär morot, paprika, sockerärter och salladslök i strimlor.
  3. Steg 3

    Stek grönsakerna i olja i en stor stekpanna ca 3 minuter. Krydda med salt och peppar. Häll på sojan.
  4. Steg 4

    Tillsätt det kokta riset och sweet chilisåsen. Rör om.
  5. Steg 5

    Knäck äggen över grönsaksriset. Blanda runt tills riset fått en krämig konsistens.