- Recept
Havregrynsgröt med kanelstekta äpplen och valnötter
Havregrynsgröt med kanelstekta äpplen och valnötter
Av ICA Köket
Publicerat den 03 januari 2022
Havregrynsgröt med extra allt, ja, det blir det av detta recept. Extra mättande och energigivande blir havregrynsgröten med chiafrön och banan i gröten. Toppingen ger vibbar av äppelkaka med smörstekta äppelsbitar och kanel och kardemumma.Tidsåtgång och portioner
30 minTotal tid
1Portioner
Ingredienser
- 1 äpple
- 1 msk smör
- 1 krm kanel
- 1 krm kardemumma
- 1 dl havregryn
- 1 msk chiafrön
- 1 krm gurkmeja
- 1 krm salt
- ½ banan
- valnötter
- honung
- mjölk
Gör så här
4 stegTopping
Steg 1
Dela kärna ur och skär äpplet i mindre bitar. Stek äppelbitarna i smör i en stekpanna på medelvärme tills de blir mjuka och får lite färg. Tillsätt kanel och kardemumma.
Gröt
Steg 1
Rör ihop havregryn, chiafrön, gurkmeja, salt och 2½ dl vatten i en kastrull. Koka ca 3 min under omrörning.Steg 2
Mosa bananen och rör ner i gröten.Steg 3
Häll upp gröten i en skål och toppa med de stekta äpplena, valnötter och honung. Servera med mjölk.