- Recept
Kanelbullevåfflor
Kanelbullevåfflor
Av Buffé
Publicerat den 13 mars 2023
Kanelbulle + våffla = sant! Traditionell frasvåffla och klassisk kanelsnäcka i all ära, men en kombination av dessa två är något extra! Servera de nygräddade kanelbullevåfflorna med grädde, lönnsirap och kanel.Tidsåtgång och portioner
45 minTotal tid
8Portioner
Ingredienser
- 200 g smör
- 4½ dl vetemjöl
- ½ dl ljus sirap
- 3 msk kanel (+ev extra till servering)
- spritspåse
- 2 dl mjölk
- 2 ägg
- 1 tsk bakpulver
- 1 krm salt
- 1 msk strösocker
- vispad grädde
- lönnsirap
Gör så här
4 stegKanelfyllning
Steg 1
Smält 75g smör och blanda med ½ dl vetemjöl, ½ dl ljus sirap samt 3 msk kanel. Låt svalna lite och häll i en spritspåse.
Våffelsmet
Steg 1
Smält 125 g smör och låt svalna lite. Vispa ihop mjölk, ägg, 4 dl mjöl, bakpulver, salt, socker och 2 dl kallt vatten. Rör ner smöret.Steg 2
Hetta upp våffeljärnet. Smörj den första laggen. Häll i lite smet, spritsa en spiral med kanelfyllning och grädda. Lägg våfflorna på galler så de håller sig frasiga.Steg 3
Servera med grädde, lönnsirap och gärna extra kanel.