- Recept
Knäckig äppelpaj
Knäckig äppelpaj
Av Buffé
Publicerat den 19 augusti 2013
Äppelpaj som ingen tackar nej till. Sirap ger det rätta knäcket, och så en nypa flingsalt som lyfter kolasmaken ett snäpp extra. Knäckande god!Tidsåtgång och portioner
45 minTotal tid
6Portioner
Ingredienser
- 150 g smör
- 2 dl råsocker
- ½ dl ljus sirap
- ½ dl vispgrädde
- 3 dl havregryn
- 1½ dl vetemjöl
- ½ tsk bakpulver
- 1 tsk flingsalt
- 600 g äpplen
- vaniljsås
Gör så här
Steg 1
Sätt ugnen på 200°C.Steg 2
Smält smöret i en kastrull tillsammans med råsocker, sirap och vispgrädde.Steg 3
Ta från värmen och blanda ner havregryn, vetemjöl, bakpulver och flingsalt.Steg 4
Dela, kärna ur och skär äpplena i klyftor. Lägg dem i en smord pajform, 26 cm i diameter.Steg 5
Fördela smeten över.Steg 6
Grädda i mitten av ugnen ca 30 minuter, tills pajen är gyllenbrun och knäckig.Steg 7
Servera med grädde eller vaniljsås.