- Recept
Tacogratäng
Tacogratäng
Av ICA Köket
Publicerat den 20 september 2017
Lättlagad och god tacogratäng som serveras med picklad rödlök på toppen. Fräs färsen med kryddmix i en stekpanna, häll över i en form och täck med crème fraiche, riven ost, cocktailtomater och jalapeños. Skjutsa in den i ugnen och vips har du en läcker middag.Tidsåtgång och portioner
1 tim 30 minTotal tid
4Portioner
Ingredienser
- 0.5 dl ättiksprit (12%)
- 1 dl strösocker
- 1 rödlök
- 500 g köttfärs
- 1 msk smör
- 1 påse taco kryddmix (à ca 28 g)
- 1 burk salsasås à 230 g (gärna medelstark)
- 2 dl crème fraiche
- 3 dl riven cheddarost
- 250 g cocktailtomater
- 0.5 dl skivad, inlagd jalapeño
- 1 dl nachochips
- 1 kruka, grovhackad färsk koriander
Gör så här
Steg 1
Picklad lök: Rör ihop ättika, socker och 2 dl vatten tills sockret löst sig. Skala och skiva rödlöken i tunna skivor.Steg 2
Lägg rödlöken i lagen och låt stå minst 1 tim.Steg 3
Sätt ugnen på 175°C.Steg 4
Tacogratäng: Fräs färsen i smör i en stekpanna ca 3 min, tillsätt kryddmix och fräs ytterligare ca 2 min. Häll på tomatsalsa och låt koka ihop ca 2 min.Steg 5
Häll ner färsblandningen i en ugnssäker form. Dela tomaterna i hälften. Bred på crème fraichen på färsen. Strö över ost, cocktailtomater och jalapeños.Steg 6
Tillaga i mitten av ugnen ca 30 min.Steg 7
Till servering: Strö över nachochips, koriander och picklad rödlök.