- Recept
- Vegorecept
Glutenfri vegolasagne med Folke
Glutenfri vegolasagne med Folke
Av ICA Köket
Publicerat den 30 oktober 2017
En mustig och obeskrivligt god glutenfri lasagne med umamirik aubergine, krämig färskost, matiga gröna linser och en fyllig basilikadoftande tomatsås. Pricken över i:et är den heta pesto arrabiatan och Folke-osten som lyfter rätten till en helt ny smaknivå. Grädda lasagnen i ugnen till osten smält till perfektion och alla smaker gift sig.Tidsåtgång och portioner
45 minTotal tid
4Portioner
Ingredienser
- 2 gula lökar
- 1 aubergine
- 3 msk olja
- 2 vitlöksklyftor
- 2 förp, kokta gröna linser (à 380 g)
- 2 förp pastasås tomat & basilika (à 390 g)
- 200 g färskost
- 2 dl mjölk
- 130 g pesto arrabbiata
- 2 dl riven ost (gärna Folke)
- 250 g glutenfria lasagneplattor
- pesto
- sallad
Gör så här
Steg 1
Sätt ugnen på 200°C.Steg 2
Skala och hacka löken. Skär auberginen i små tärningar. Fräs lök och aubergine i omgångar i oljan och pressa i vitlöken. Salta och peppra. Lägg upp i en bunke.Steg 3
Häll linserna i ett durkslag, spola dem i kallt vatten och låt rinna av. Blanda linserna med lök, aubergine och pastasås.Steg 4
Blanda cream cheese, mjölk och pesto. Riv osten.Steg 5
Varva lasagneplattorna med cream cheeseblandningen och lins- och tomatsåsen i en ugnssäker form, avsluta med ett lager sås och den rivna osten. Tillaga lasagnen mitt i ugnen enligt anvisning på lasagneförpackningen.Steg 6
Till servering: Servera gärna lasagnen med pesto och sallad.