- Recept
- Alla samlingar
- Vegorecept
Krämig citronrisoni
Krämig citronrisoni
Av Buffé
Publicerat den 18 mars 2024
Enkelt, krämigt och tryggt är tre ord som beskriver denna härliga rätt! Den tillagas som en risotto men med pastasorten risoni där rivet citronskal och parmesanost sätter smaken. Tidsåtgång och portioner
30 minTotal tid
6Portioner
Ingredienser
- 1 schalottenlök
- 2 msk smör
- 250 g risonipasta
- 2 msk konc grönsaksfond
- 1 dl vispgrädde
- 2 msk finrivet citronskal
- 1 dl riven parmesan
Gör så här
Steg 1
Skala och finhacka löken. Fräs lökhacket i smöret ca 5 minuter tills den mjuknar. Tillsätt risoni, fond och 8 dl vatten. Låt koka ca 10 minuter eller tills risonin är mjuk, rör då och då.Steg 2
Rör ner grädde, citronskal och parmesan och smaka av med salt och peppar.Steg 3
Lägg upp på ett fat och toppa gärna med extra citronskal, peppar och olivolja.