- Recept
- Alla samlingar
- Vegorecept
Linsgryta med spenat och kokosmjölk
Linsgryta med spenat och kokosmjölk
Av ICAs matkasse
Publicerat den 10 september 2018
Kvällens middag bjuder på en variant av den klassiska och otroligt omtycka rätten dal. Dal är en indisk linsgryta som i detta fall får otroliga smaker från bland annat kardemumma, curry och kanel. Servera den med ris, krispiga broccolis, spenat och strö slutligen över rostade cashewnötter.Tidsåtgång och portioner
45 minTotal tid
4Portioner
Ingredienser
- ½ påse salladslök (à 125 g)
- ½ tsk chilipulver
- 1 msk curry
- ½ tsk kardemumma (malen eller mortlad)
- ½ tsk kanel
- 3 msk olja
- 1 vitlöksklyfta
- 3 dl röda linser (3 dl motsvarar ca 300 g)
- 1 grönsaksbuljongtärning
- 400 ml lätt kokosmjölk
- 65 g babyspenat
- 200 g broccoli
- 1½ dl naturella cashewnötter
Gör så här
Steg 1
Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.Steg 2
Linsgryta: Ansa och skär salladslöken i bitar. Fräs den och kryddorna i oljan i en gryta. Pressa i vitlöken och tillsätt linser, vatten, buljongtärning och kokosmjölk.Steg 3
Koka upp och låt koka ca 10 minuter eller enligt anvisningen på linsförpackningen.Steg 4
Till servering: Råstek broccoli i olivoljan några minuter. Blanda ner nötterna och rosta vidare någon minut. Salta.Steg 5
Smaka av grytan med salt och peppar och vänd sist ner spenaten.Steg 6
Servera grytan med ris, broccoli och nötter.