Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.
Min: 1,00 kr
Mjuk pepparkaka med bryntsmör frosting

Mjuk pepparkaka med bryntsmör frosting

Av ICA Köket
Publicerat den 01 december 2020
Bjud på en kryddig och mjuk pepparkaka i långpanna med brynt smörfrosting. Den mjuka pepparkakan med de klassiska pepparkakskryddorna gör du enkelt i långpanna. Före servering toppar du pepparkakan med frosting på brynt smör. Underbart gott! Receptet ger ca 20 bitar.
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

1 timTotal tid
20Portioner

Ingredienser

  • 9 dl vetemjöl
  • 4½ dl strösocker
  • 1 msk kanel
  • 1 msk mald kryddnejlika
  • 1 msk mald ingefära
  • 1 msk mald kardemumma
  • 1 msk bikarbonat
  • 600 g smör (300g till kaka, 300g till frosting)
  • 3 dl vispgrädde
  • 3 dl mjölk
  • 1½ dl ljus sirap
  • 1 dl lingonsylt
  • 4½ dl florsocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 600 g cream cheese

Gör så här

7 steg

Kaka

  1. Steg 1

    Sätt ugnen på 175°C.
  2. Steg 2

    Smörj en långpanna (ca 35x40 cm) med smör (så att bakplåtspappret ligger still när smeten hälls på) och lägg bakplåtspapper i långpannan.
  3. Steg 3

    Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Smält smöret, 300 g. Rör ner smöret och resten av ingredienserna, smeten ska inte vispas utan endast röras om, så att allt blandas väl. Häll smeten i långpannan.
  4. Steg 4

    Grädda mitt i ugnen ca 30 minuter. Kontrollera med en provsticka att kakan är torr. Låt kakan svalna på ett galler.

Frosting

  1. Steg 1

    Bryn 300 gram smör i en stekpanna tills det blir brunt och börjar dofta nötter. Häll smöret i en bunke och låt det svala. Vispa det till en fluffig kräm.
  2. Steg 2

    Blanda smör, florsocker och vaniljsocker. Tillsätt cream cheese och vispa till en fast smet med en elvisp.
  3. Steg 3

    Bred frostingen på pepparkakan.