- Recept
- Alla samlingar
- Pastarecept
Snabblasagne
Snabblasagne
Av ICAs matkasse
Publicerat den 12 september 2022
Som en lasagne al forno, fast snabbare! Precis, här är en lasagne utan bechamelsås. Du lagar den istället på crème fraiche och en pastasås med smak av tomat och basilika. Smidigt! Genom att du kokar ihop såsen och köttfärsen spar du in på momenten och får ett krämigt resultat. Servera med en god sallad.Tidsåtgång och portioner
45 minTotal tid
4Portioner
Ingredienser
- 5 dl lätt creme fraiche
- 2 förp pastasås tomat & basilika (à 390 g)
- 2 dl mjölk
- 500 g blandfärs
- 1 tsk olja
- 1 köttbuljongtärning
- 12 lasagneplattor
- 1 salladshuvud
Gör så här
Steg 1
Sätt ugnen på 200°C.Steg 2
Blanda fraiche, pastasås och mjölk i en stor kastrull.Steg 3
Stek färsen i oljan i en stekpanna och krydda med salt och peppar. Lägg färsen och smulad buljongtärning i kastrullen med tomatsåsen och låt koka upp.Steg 4
Varva sås och lasagneplattor i en ugnsform, storlek ca 20x30 cm (för 4 port), avsluta med ett lager sås.Steg 5
Sätt in formen mitt i ugnen ca 25 minuter eller enligt anvisning på lasagneförpackningen.Steg 6
Skär salladen i bitar och servera gärna med en vinägrett.Steg 7
Servera lasagnen med sallad.