Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.Min: 1,00 kr
Krämig citronrisoni

Krämig citronrisoni

Av Buffé
Publicerat den 18 mars 2024
Enkelt, krämigt och tryggt är tre ord som beskriver denna härliga rätt! Den tillagas som en risotto men med pastasorten risoni där rivet citronskal och parmesanost sätter smaken.
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

30 minTotal tid
6Portioner

Ingredienser

  • 1 schalottenlök
  • 2 msk smör
  • 250 g risonipasta
  • 2 msk konc grönsaksfond
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 msk finrivet citronskal
  • 1 dl riven parmesan

Gör så här

  1. Steg 1

    Skala och finhacka löken. Fräs lökhacket i smöret ca 5 minuter tills den mjuknar. Tillsätt risoni, fond och 8 dl vatten. Låt koka ca 10 minuter eller tills risonin är mjuk, rör då och då.
  2. Steg 2

    Rör ner grädde, citronskal och parmesan och smaka av med salt och peppar.
  3. Steg 3

    Lägg upp på ett fat och toppa gärna med extra citronskal, peppar och olivolja.