Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.Min: 1,00 kr
Kyckling i airfryer med sriracha mayo

Kyckling i airfryer med sriracha mayo

Av ICA Köket
Publicerat den 15 juli 2024
Att laga kyckling i airfryer har blivit en favorit hos alla airfryer-frälsta som vill laga mat utan krångligheter. Här kryddas kycklingen smarrigt och serveras med en srirachamayo, ris och broccoli. Enkelt och GOTT!
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

45 minTotal tid

Ingredienser

  • 4 port ris eller annat gryn
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk paprika
  • ½ tsk salt
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 msk olja
  • 4 kycklingfiléer (4 st motsvarar ca 600 g)
  • 1½ dl majonnäs
  • 1 msk sriracha chilisås
  • 2 msk sweet chilisås
  • 2 salladslökar
  • 250 g broccoli
  • airfryer

Gör så här

  1. Steg 1

    Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Steg 2

    Blanda spiskummin, paprikapulver och salt på en tallrik. Pressa över vitlöken och blanda allt med 2 msk olja, med hjälp av en gaffel.
  3. Steg 3

    Skär ett rutmönster på ovansidan av kycklingfiléerna i 1½ cm stora rutor och lika djupa. Vänd kycklingen i kryddmassan och massera den in i skårorna.
  4. Steg 4

    Blanda 1½dl majonnäs, 1 msk sriraschasås och 2 msk sweet chilisås. Klicka på ca ½ msk majonnäsblandning på varje kycklingfilé och bred ut över kycklingen med en sked (som du inte stoppar ner i majonnässkålen igen).
  5. Steg 5

    Sätt in kycklingen i air fryern på 180°C ca 15 minuter eller tills kycklingen har en innertemperatur på 72°C.
  6. Steg 6

    Skär salladslöken i tunna skivor.
  7. Steg 7

    Skär broccolin i bitar och stek den i 1 msk olja i en stekpanna ca 5 minuter. Krydda med salt och peppar.
  8. Steg 8

    Servera kycklingen med ris, broccoli, resten av majonnäsen och strö över salladslök.