Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.Min: 1,00 kr
  • Recept
  • Palak paneer med tomat och halloumi

Palak paneer med tomat och halloumi

Palak paneer med tomat och halloumi

Av ICAs matkasse
Publicerat den 10 april 2017
Palak paneer är en klassisk indisk husmansrätt som kan variera i styrka och smak. Kvällens version är en mild och snabblagad palak paneer med smakrik halloumi i en krämig grädd- och spenatsås kryddad med garam masala, vitlök, ingefära och tomat. Servera den ångande heta grytan med fluffigt ris och njut. Smaklig måltid!
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

30 minTotal tid
4Portioner

Ingredienser

  • 4 port ris eller havreris
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 tomater
  • 2 msk riven ingefära
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 msk garam masala
  • 390 g krossade tomater
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 200 g färsk spenat
  • 400 g halloumi eller grillost

Gör så här

  1. Steg 1

    Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Steg 2

    Skala all lök, hacka löken och tomaterna. Skiva vitlöken. Skala och riv ingefäran.
  3. Steg 3

    Hetta upp hälften av olivoljan i en stekgryta eller kastrull. Fräs lök, vitlök, ingefära, tomatpuré och garam masala 3-4 minuter.
  4. Steg 4

    Tillsätt tomater, krossade tomater, 1 dl vatten, grädde och buljongtärning. Låt sjuda 6-7 minuter. Vänd ner spenaten.
  5. Steg 5

    Tärna halloumin och stek den gyllene i resten av olivoljan i en stekpanna.
  6. Steg 6

    Blanda ner osten i grytan och smaka av med salt. Servera med ris.