Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.Min: 1,00 kr
Pasta med kantareller och mascarpone

Pasta med kantareller och mascarpone

Av Buffé
Publicerat den 15 oktober 2012
En höstig pasta med kantareller kommer lastat! Gör din kantarellpasta med vitt vin, mascarponeost, vitlök och riven parmesan så blir den lyxigt mäktig. Bjud på detta en höstmiddag och alla kommer vilja ha receptet.
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

1 timTotal tid
4Portioner

Ingredienser

  • 400 g pappardelle
  • 500 g kantareller, karljohan, trattkantareller eller kastanjechampinjoner
  • 3 schalottenlökar
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 msk finhackad chilifrukt (t ex spansk peppar)
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 1 msk konc kycklingfond eller grönsaksfond
  • 1 dl mascarpone (à ca 100 g)
  • 1½ dl finriven parmesan eller annan lagrad hårdost
  • hackad bladpersilja
  • 2 msk olivolja
  • ½ tsk salt
  • 1 krm nymalen svartpeppar

Gör så här

  1. Steg 1

    Koka pastan enligt anvisning på paketet. Häll av men spara 2 dl av pastavattnet.
  2. Steg 2

    Skala och finhacka schalottenlök och vitlök.
  3. Steg 3

    Skär ev kantarellerna i bitar om de är stora. Lägg svampen i en torr och het stekpanna. Fräs tills vätskan från svampen kokat bort.
  4. Steg 4

    Tillsätt 1–2 msk olivolja och hälften av schalottenlöken och vitlöken. Låt fräsa tills svampen är nästan knaperstekt. Krydda med salt och peppar. Ta upp och lägg åt sidan.
  5. Steg 5

    Fräs resten av schalottenlöken och vitlöken samt chilin olivoljan i några minuter. Häll i vinet och låt koka tills cirka hälften återstår. Tillsätt fond och 1 dl vatten. Låt småkoka några minuter. Rör ner mascarponen. Blanda pastan med såsen, svampen och hälften av parmesanen. Späd ev med lite av pastavattnet.
  6. Steg 6

    Strö över persilja och servera resten av parmesanosten till. Mal över svartpeppar.