- Recept
- Alla samlingar
- ICAs Matkasserecept
Enchiladas med majs och gräddfil

Enchiladas med majs och gräddfil
Av ICAs matkasse
Publicerat den 14 oktober 2024
Enchiladas betyder fyllda tortillabörd och passar både stora och små! Här fyller du bröden med en färssås och bönor i en kryddmix. Rulla ihop bröden och gratinera sedan i ugnen i en tomatsås toppat med ost. Servera med lök, gurka, majs och svalkande gräddfil.Tidsåtgång och portioner
45 minTotal tid
4Portioner
Ingredienser
- 1 förp kokta svarta bönor (à 380 g)
- 1 rödlök
- ½ msk olivolja
- 500 g nötfärs eller hushållsfärs (ärt- och nötfärs)
- 1 förp kryddmix (à 28 g)
- 3 msk tomatpuré
- 8 tortillabröd (medium)
- 1 förp pastasås med vitlök (à 390 g)
- 1½ dl riven ost
- 1 gurka
- 1 förp majskorn (à 340 g)
- 1½ dl gräddfil
Gör så här
Steg 1
Sätt ugnen på 225°C.Steg 2
Häll bönorna i ett durkslag, spola dem i kallt vatten och låt rinna av. Skala och finhacka en halv lök. Fräs den i olivoljan. Tillsätt färsen och bryn den. Blanda ner kryddmixen och tomatpurén, bryn ytterligare några minuter.Steg 3
Tillsätt bönorna och vattnet i färssåsen och sjud någon minut.Steg 4
Fyll tortillabröden med färssås och rulla ihop dem. Lägg bröden med skarven nedåt i en långpanna.Steg 5
Täck med pastasås och strö över osten.Steg 6
Gratinera mitt i ugnen ca 10 minuter tills osten fått en gyllenbrun färg.Steg 7
Skala och finhacka en halv lök. Skär gurkan i små tärningar och låt majsen rinna av.Steg 8
Servera den gratinerade enchiladan med lök, gurka, gräddfil och majs.