Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.
Min: 100,00 kr
Marry me chicken

Marry me chicken

Av ICA Köket
Publicerat den 05 februari 2024
Supergod kyckling är marry me chicken. Du gör den enkelt när kycklingen får koka i en gräddig sås smaksatt av vitlök, soltorkade tomater och parmesan. Kycklingen serveras gärna med kokt ris och precis vid servering rör du ner strimlad basilika.
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

45 minTotal tid
4Portioner

Ingredienser

  • 4 port ris
  • 4 kycklingfiléer (4 filéer motsvarar ca 600 g)
  • ½ dl vetemjöl
  • 200 g strimlade soltorkade tomater
  • 2 msk olivolja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 krm chiliflakes
  • ½ tsk torkad oregano
  • ½ tsk torkad timjan
  • ½ kycklingbuljongtärning
  • 2½ dl vispgrädde
  • 1½ dl riven parmesan (+ ev extra till servering)
  • 1 kruka basilika

Gör så här

  1. Steg 1

    Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Steg 2

    Krydda kycklingen med salt och peppar och vänd filéerna i mjölet.
  3. Steg 3

    Häll av de soltorkade tomaterna.
  4. Steg 4

    Bryn kycklingen i hälften av oljan i en stekpanna. Lyft upp kycklingen och lägg dem på en tallrik.
  5. Steg 5

    Tillsätt resten av oljan i stekpannan. Pressa i vitlöken och rör i tomaterna. Låt fräsa 1 minut och tillsätt kryddorna, 2½ dl vatten, smulad buljongtärning, grädde och parmesan. Låt koka upp under omrörning.
  6. Steg 6

    Lägg i kycklingen och sjud i ca 15 minuter eller tills kycklingen har en innertemperatur på 70˚C. Vänd kycklingen några gånger under tillagningen.
  7. Steg 7

    Strimla basilikan och blanda ner i såsen.
  8. Steg 8

    Servera kycklingen med riset och gärna lite extra riven parmesan.