Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.
Min: 100,00 kr
Pasta med krämig ost- och skinksås

Pasta med krämig ost- och skinksås

Av ICAs matkasse
Publicerat den 20 april 2025
Ibland vill man bara fixa ihop en enkel men god pasta till middag! Då har du denna krämiga pastarätt med ost- och skinksås. Prästost ger en perfekt smak till såsen, och du adderar gräslök och tomater på toppen innan servering!
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

30 minTotal tid
4Portioner

Ingredienser

  • 4 port pasta (gärna gemelli)
  • 1 dl fryst hackad lök eller 1 hackad gul lök (för 4 port)
  • 1 msk smör eller olja
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 1 1/2 dl mjölk
  • 2 tsk majsstärkelse
  • 1 kycklingbuljongtärning
  • 2 förp strimlad rökt skinka (à 180 g)
  • 1 1/2 dl riven prästost
  • 3 - 4 tomater
  • 1/2 förp färsk gräslök (à 20 g)

Gör så här

  1. Steg 1

    Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Steg 2

    Stek löken i smöret i en stekpanna eller kastrull.
  3. Steg 3

    Sänk värmen och blanda i grädden och majsstärkelsen utrörd i mjölken, smula i buljongtärningen. Koka upp under upprörning. Rör i skinkan och osten och låt allt bli varmt. Smaka av med salt och peppar.
  4. Steg 4

    Skär tomaterna och hacka gräslöken.
  5. Steg 5

    Servera pastan med ost- och skinksåsen, tomater och gräslök.