Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.
Min: 100,00 kr
Spaghetti med oregano och oliver

Spaghetti med oregano och oliver

Av Buffé
Publicerat den 22 maj 2017
En underbart färgsprakande pastarätt full av smak och texturer som för tankarna till medelhavet. I en stor skål serveras nykokt pasta med perfekt tuggmotstånd tillsammans med krispig haricots verts, orangea små morötter, smörstekt purjolök, saftiga kalamataoliver och umamirik manchegosost. Allt i en krämig gräddsås med mild smak av citron.
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

30 minTotal tid

Ingredienser

  • 200 g snackmorötter
  • 150 g haricots verts
  • 1 purjolök
  • 4 port spaghetti
  • 1 msk smör
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 citron
  • 1/2 kruka oregano
  • 300 g kalamataoliver
  • 150 g manchegoost

Gör så här

  1. Steg 1

    Koka upp en kastrull med extra mycket vatten till pastan.
  2. Steg 2

    Dela morötterna på längden. Ansa bönorna. Ansa och skiva purjolöken.
  3. Steg 3

    Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  4. Steg 4

    Koka morötter och bönor med pastan när det återstår 4 minuter av pastans koktid.
  5. Steg 5

    Stek purjolöken i smöret i en stekpanna. Häll i grädden och koka upp. Smaka av med salt, peppar och citronsaft. Hacka och vänd ner oreganon.
  6. Steg 6

    Låt oliverna rinna av och hyvla osten tunt.
  7. Steg 7

    Servera pastan med sås, ost och oliver.