Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.
Min: 1,00 kr
  • Recept
  • Raggmunk med lingonäpple

Raggmunk med lingonäpple

Raggmunk med lingonäpple

Av ICAs matkasse
Publicerat den 16 februari 2025
Raggmunk - en enkel och välsmakande klassiker! De rårivna potatisarna som du steker till gyllenbruna plättar avnjuts bäst tillsammans med något syrligt. Denna variant bjuder mumsiga lingonäpplen - rivna gröna äpplena som du blandar tillsammans med lingonsylt. Mums!
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

45 minTotal tid
4Portioner

Ingredienser

  • 2 dl vetemjöl
  • 4 dl mjölk
  • 2 ägg
  • 900 g fast potatis
  • 3 msk smör eller olja
  • 2 gröna äpplen
  • 1 dl lingonsylt
  • 3 morötter
  • 250 g cottage cheese

Gör så här

  1. Steg 1

    Sätt ugnen på 125°C och sätt in en plåt.
  2. Steg 2

    Raggmunk: Vispa mjölet med hälften av mjölken till en slät smet i en bunke. Vispa ner resten av mjölken, äggen och 1/2 tsk salt.
  3. Steg 3

    Tvätta och riv potatisen grovt. Krama ur vätskan och vänd genast ner potatisen i smeten (innan potatisen hinner mörkna).
  4. Steg 4

    Hetta upp lite av matfettet i en stekpanna och klicka ner smeten och stek raggmunkarna på varje sida i omgångar. Håll dem varma på plåten i ugnen.
  5. Steg 5

    Tillbehör: Riv äpplena grovt och blanda med lingonsylten. Skala morötterna och skär i stavar eller riv.
  6. Steg 6

    Servera raggmunkarna med morötter, cottage cheese och lingonäpplen.