- Recept
- Alla samlingar
- Recept till grillen
Grillad flankstek med grillad nektarin och chèvre

Grillad flankstek med grillad nektarin och chèvre
Av Buffé
Publicerat den 16 maj 2022
Den ultimata sommarrätten är grillad flankstek som serveras med en sallad på grillad nektarin och chèvre, valnötter och körsbär. Skiva upp köttet, ringla en härlig dijondressing över salladen och njut!Tidsåtgång och portioner
45 minTotal tid
Ingredienser
- 3 msk paprikapulver
- 2 msk torkad dragon
- 2 tsk salt
- 1 msk brun farin
- 1 tsk chiliflakes
- 1 1/2 msk vitlökspulver
- 3 msk olivolja
- 2 msk balsamvinäger (gärna vit)
- 1 msk dijonsenap
- 1 msk honung
- 2 dl valnötter
- 4 - 5 nektariner
- ca 3 dl körsbär
- 1 kg flankstek
- 1 msk olja
- 1 förp sallad (à 125 g)
- ca 200 g chèvre
Gör så här
Steg 1
Rub: Mortla 3 msk paprikapulver, 2 msk torkad dragon, 2 tsk salt, 1 msk brun farin, 1 tsk chiliflakes och 1 1/2 msk vitlökspulver.Steg 2
Dressing: Blanda 3 msk olivolja, 2 msk balsamvinäger (gärna vit), 1 msk dijonsenap, 1 msk honung, 3/4 tsk salt och 1/2 tsk malen svartpeppar.Steg 3
Hacka och rosta valnötterna i torr stekpanna.Steg 4
Halvera nektarinerna och körsbären och kärna ur.Steg 5
Gnid in köttet med rubben. Grilla köttet på hög värme 2–3 minuter per sida. Lägg på en lite svalare del av grillen tills innertemperaturen är ca 56°C. Låt köttet vila ca 10 minuter.Steg 6
Pensla nektarinerna med lite olja. Grilla på snittytan tills de får lite färg. Lägg nektarinerna på ett fat med körsbären och salladen. Ringla över dressingen och toppa med smulad chèvre och valnötter. Skiva upp köttet och servera.