Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.
Min: 1,00 kr
Melonsallad med grillad kyckling och jalapeñodressing

Melonsallad med grillad kyckling och jalapeñodressing

Av ICA Köket
Publicerat den 01 juni 2023
Somrig melonsallad med mozzarella och solmogna jordgubbar. Den härliga salladen serveras till fint skurna kycklingfiléer som snabbt grillas och smaksätts med BBQ grillolja. Melonsalladen med kycklingen serverar du med en dressing gjord av majonnäs, smaksatt med jalapeño.
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

45 minTotal tid

Ingredienser

  • 600 g kycklingbröstfiléer
  • 1 1/2 dl BBQ honey grillolja
  • 1 rödlök
  • 2.5 msk vitvinsvinäger
  • 6 port couscous
  • 1/2 dl olivolja
  • 1.5 tsk salt
  • 1/2 tsk nymalen svartpeppar
  • 600 g vattenmelon
  • 10 dl färska jordgubbar
  • 2 förp mozzarella (à 125 g)
  • 1 kruka basilika
  • 1 jalapeño
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 dl majonnäs
  • 1/2 tsk honung

Gör så här

  1. Steg 1

    Tina kycklingen (om fryst används).
  2. Steg 2

    Kyckling: Blanda kycklingfiléerna med 1 dl grillolja (för 6 port) och låt marinera ca 20 minuter, gärna längre.
  3. Steg 3

    Melon- och jordgubbssallad: Skala och skär löken i 1 cm stora bitar. Blanda lök och vinäger, låt den marinera i 10 minuter.
  4. Steg 4

    Jalapeñodressing: Hacka jalapeñon fint. Skala och hacka vitlöken. Blanda jalapeño, vitlök, majonnäs, vatten, vinäger, honung och salt.
  5. Steg 5

    Kyckling: Grilla kycklingen ca 5 minuter på varje sida, eller tills kycklingen har en innertemperatur på 72°C. Låt vila 5 minuter, skiva kycklingen och lägg upp den på ett fat. Ringla över resten av grilloljan.
  6. Steg 6

    Melon- och jordgubbssallad: Tillaga couscousen enligt anvisningen på förpackningen. Blanda couscous, olja, salt och peppar.
  7. Steg 7

    Skala, ta bort kärnorna och skär melonen i 2 cm stora bitar. Skölj, snoppa och dela jordgubbarna i fjärdedelar. Riv mozzarellan i bitar. Hacka basilikan grovt.
  8. Steg 8

    Vänd försiktigt ihop couscous, lök (med vinägern), melon, jordgubbar och mozzarella. Toppa med basilikan.
  9. Steg 9

    Servera kycklingen med salladen och dressingen.