- Recept
- Alla samlingar
- ICAs Matkasse-recept
Gratinerad kassler med ananas
Gratinerad kassler med ananas
Av ICAs matkasse
Publicerat den 25 november 2024
Ugnsgratinerad kassler med ananas som omges av krämig sås toppad med ost, blir det bättre? Medan kasslern tillagas i ugnen kokas riset och gurkan skärs i skivor. Samla familjen runt bordet och middagen är serverad!Tidsåtgång och portioner
45 minTotal tid
4Portioner
Ingredienser
- 4 port ris eller annat gryn
- 1 förp skivad ananas (à 567 g)
- ca 600 g kassler
- 2 dl crème fraiche
- 1/2 dl riven ost
- 1 gurka
Gör så här
Steg 1
Sätt ugnen på 225°C.Steg 2
Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.Steg 3
Låt ananasen rinna av.Steg 4
Skiva kasslern i ca 1/2 cm tjocka skivor och lägg dem i en ugnssäker form. Dela ananasen i halvor och lägg dem mellan kasslerskivorna.Steg 5
Bred crème fraichen över kasslern, peppra och toppa med osten. Sätt in mitt i ugnen ca 20 minuter.Steg 6
Skär gurkan i skivor.Steg 7
Servera kasslern med ris och gurka.