- Recept
- Alla samlingar
- Recept under 45 minuter
Massaman curry med morot, potatis och lök
Massaman curry med morot, potatis och lök
Av ICA Köket
Publicerat den 18 juli 2022
Den här grytan mår man bra av när man äter! Potatis, morot och linser tillsammans med mustiga milda kryddor som blir ännu godare i din matlåda eller om grytan görs dagen innan. Servera med valfri topping och din lunchlåda når nya höjder. Receptet räcker till en vardagsmiddag för fyra och två matlådor.Tidsåtgång och portioner
45 minTotal tid
6Portioner
Ingredienser
- 3 gula lökar
- 3 vitlöksklyftor
- 4 morötter
- 900 g potatis
- 2 citrongrässtjälkar
- 2 msk riven färsk ingefära
- 4 msk olja
- 3 tsk mald koriander
- ½ tsk chiliflakes
- 1½ tsk mald kardemumma
- 1 tsk gurkmeja
- ½ tsk mald muskot
- 3 tsk spiskummin
- 2 grönsaksbuljongtärningar
- 400 ml kokosgrädde
- 1 kanelstång
- 2 förp kokta gröna linser (à ca 400 g)
- 1 lime
Gör så här
Steg 1
Skala lök, vitlök, morötter och potatis. Skär lök, morötter och potatis i ca 3 cm bitar. Riv vitlöken fint på ett rivjärn.Steg 2
Banka ut citrongräset med en kastrull (det avger mer smak då). Knyt en knut på dem. Skala och riv ingefäran.Steg 3
Fräs lök och vitlök i oljan i en gryta som har lock. Tillsätt de torra kryddorna och fräs med dem i någon minut. Lägg i ingefära, citrongräs, morot och potatis.Steg 4
Häll i 5 dl vatten, smulade buljongtärningar, kokosgrädde och lägg i kanelstången. Låt sjuda ca 30 minuter under lock.Steg 5
Häll linserna i en sil, spola dem i kallt vatten och låt rinna av.Steg 6
Tillsätt linserna i grytan. Låt grytan koka upp. Smaka av med salt, peppar och limesaft.