- Recept
- Asiatiska recept
Pad Thai
Pad Thai
Av ICA Köket
Publicerat den 23 september 2016
Pad Thai är en av Thailands klassiska rätter och en storfavorit även här i Sverige. Nu kan du enkelt laga den hemma! Den är mild i smaken och garneras med koriander, lime och hackade jordnötter efter tycke och smak. Kanske en ny favorit att varva fredagstacosen med.Tidsåtgång och portioner
45 minTotal tid
4Portioner
Ingredienser
- 180 g risnudlar
- 2 msk matolja
- 400 g strimlad kycklingfilé
- 300 g finstrimlad vitkål
- 1 liten strimlad morot
- 1 vispat ägg
- ½ flaska woksås (125 ml, gärna Asian Wok Pad Thai)
- 1 dl grovt hackade jordnötter
- 1 lime
- färsk koriander
Gör så här
Steg 1
Tillaga nudlarna enligt förpackningen.Steg 2
Bryn den strimlade kycklingen i olja.Steg 3
Tillsätt strimlad vitkål och morot, woka eller stek i 1-2 min på hög värme.Steg 4
Gör plats i pannan och stek ägget under omrörning.Steg 5
Klipp nudlarna grovt, tillsätt dem och woksåsen. Rör om hastigt tills allt är varmt.Steg 6
Blanda i grovt hackade jordnötter och servera.Steg 7
Till servering: Garnera med limeklyftor och koriander.