- Recept
- Salladsrecept
Pastasallad
Pastasallad
Av ICA Köket
Publicerat den 04 juni 2018
På 90-talet svepte italienska vindar in över Sverige och gav oss pastasalladen. Med några få ingredienser blev det plötsligt väldigt enkelt att sno ihop en matig picknick eller bufférätt som räckte till många. Denna klassiska pastasallad innehåller mozzarella, soltorkade tomater, rödlök och rucola.Tidsåtgång och portioner
30 minTotal tid
4Portioner
Ingredienser
- 4 port pasta (gärna penne)
- 3 msk olivolja
- 2 mozzarella (à 125 g)
- 1 dl avrunna soltorkade tomater
- 1 gul paprika
- 1 rödlök
- 65 g rucola
- ciabattabröd
- 1 förp salami eller lufttorkad skinka (à 120 g)
Gör så här
Steg 1
Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Häll av pastan i ett durkslag och spola den kall och låt rinna av väl. Blanda pastan med olivoljan.Steg 2
Tärna osten. Strimla tomaterna. Dela, kärna ur och strimla paprikan. Skala löken, dela och skär den i tunna klyftor.Steg 3
Blanda pastan med mozzarella, tomater, paprika, lök och rucola. Smaka av med salt och peppar.Steg 4
Till servering: Servera pastasalladen med ciabattabröd och charkuterier.