Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.
Min: 100,00 kr
Rice Krispies-tårta

Rice Krispies-tårta

Av ICA Köket
Publicerat den 02 mars 2018
En seg och krispig tårta med det sega från marängen och det krispiga från rispuffarna. Med fluffigt lättvispad grädde och syrlig citronkräm blir det här en favorittårta för både stora och små gäster.
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

1 timTotal tid

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 3 dl rice krispies
  • 1 msk majsstärkelse
  • 4 dl vispgrädde
  • 100 g smör
  • skal och saft av 1 citron (1 citron motsvarar 2 msk saft)
  • 1 mörk, vit eller ljus chokladkaka
  • färska jordgubbar eller hallon
  • 1/2 kruka mynta

Gör så här

  1. Steg 1

    Sätt ugnen på 125°C.
  2. Steg 2

    Botten: Vispa vitorna till ett hårt skum. Spar äggulorna. Vispa ner sockret lite i taget. Blanda försiktigt ner Rice Krispies.
  3. Steg 3

    Bred ut smeten på en bakpappersklädd ugnsplåt, 30x40 cm (för 10 bitar).
  4. Steg 4

    Grädda marängen mitt i ugnen ca 60 minuter tills den släpper från pappret. Låt svalna.
  5. Steg 5

    Kräm: Blanda alla ingredienser, 4 äggulor och 1 dl grädde i en kastrull och koka upp på svag medelvärme under omrörning till en tjock kräm. Rör hela tiden och se till att krämen inte bränner fast i botten. Ta bort kastrullen från plattan så fort den tjocknar. Häll upp krämen i en skål eller bunke och låt svalna.
  6. Steg 6

    Dela marängen i två lika stora delar. Bred krämen på ena halvan och lägg på den andra halvan.
  7. Steg 7

    Garnering: Vispa 3dl grädde och bred den fluffigt på tårtan. Grovhacka chokladen och strö över den. Garnera med jordgubbar eller hallon och mynta.