Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.
Min: 100,00 kr
Rostad blomkål med kapris och oliver

Rostad blomkål med kapris och oliver

Av ICAs matkasse
Publicerat den 23 mars 2025
Ugnsrostad blomkål får högt smakbetyg. Syrligheten och sältan i olivröran kompletterar blomkålens smaker helt perfekt. Servera tillsammans med ett potatis- och bönmos som gör magen mätt och glad. De saltrostade mandlarna på toppen blir pricken över i:et.
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

45 minTotal tid
4Portioner

Ingredienser

  • 900 g potatis
  • 1 förp kokta cannellinibönor (à 380 g)
  • 2 1/2 dl havrebaserad matlagningsgrädde
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 4 msk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 blomkålshuvud (ca 750 g)
  • 2 rödlökar
  • 1 förp svarta urkärnade oliver (à 240 g)
  • 2 msk kapris
  • ca 1/2 kruka basilika
  • 1/2 dl saltrostade mandlar

Gör så här

  1. Steg 1

    Sätt ugnen på 225°C.
  2. Steg 2

    Mos: Skala och skär potatisen i mindre bitar. Koka den mjuk i en kastrull med saltat vatten.
  3. Steg 3

    Blomkål: Skär blomkålen i klyftor och lägg på en plåt. Skala och skär lökarna i klyftor och lägg på plåten. Ringla över 1 msk olivolja och krydda med salt och peppar. Rosta mitt i ugnen ca 20 minuter.
  4. Steg 4

    Olivröra: Häll av oliverna. Grovhacka oliver, kapris och basilika. Blanda hacket med 2 msk olivoljan.
  5. Steg 5

    Mos: Häll bönorna i en sil, spola dem i kallt vatten och låt rinna av.
  6. Steg 6

    Koka upp grädden med bönorna, smulad buljongtärning och 1 msk olivolja. Pressa i vitlöken. Mixa till en slät kräm med en stavmixer.
  7. Steg 7

    Mosa potatisen och blanda med bönkrämen, smaka av med salt och peppar.
  8. Steg 8

    Skeda olivröran över blomkålen och servera med mos och mandlar.