- Recept
- Alla samlingar
- Efterrättsrecept
Sommardessert med mascarpone och picklade jordgubbar

Sommardessert med mascarpone och picklade jordgubbar
Av Buffé
Publicerat den 18 juni 2018
Den här dessertdrömmen gjord på picklade jordgubbar, mascarponekräm, rosmarin och vanilj är ett måste till sommarens alla festtillfällen. Desserten toppas med rostade kokosflarn och ringlad jordgubbssirap.Tidsåtgång och portioner
30 minTotal tid
4Portioner
12 timFörberedelsetid
Ingredienser
- ca 800 g färska jordgubbar
- 1 rosmarinkvist
- ½ vaniljstång
- 1 dl äppelcidervinäger
- 2 dl strösocker
- 2 dl vispgrädde
- 125 g mascarpone
- 1 krm vaniljpulver
- ½ dl rostade kokosflarn
Gör så här
8 stegPicklade jordgubbar
Steg 1
Ansa och skölj ca 5 dl jordgubbar. Dela i mindre bitar och lägg dem i en väl rengjord glasburk med tätslutande lock tillsammans med rosmarin och vanilj.Steg 2
Koka upp 1 dl äppelcidervinäger, 1 dl vatten och 1 dl socker.Steg 3
Häll den varma lagen i burken. Låt svalna och ställ i kylen minst 12 timmar. Jordgubbarna håller upp till tre veckor i kylen.
Jordgubbssirap
Steg 1
Koka upp lagen från de picklade jordgubbarna tillsammans med ½ dl socker.Steg 2
Låt koka på svag värme till en tjock sirapskonsistens, ca 5 minuter. Låt svalna lite.
Mascarponekräm
Steg 1
Vispa grädde, mascarpone, 2 msk socker och vaniljpulver fluffigt.
Till servering
Steg 1
Ansa och kvarta ca 2 dl jordgubbar.Steg 2
Fördela krämen på tallrikar och toppa med inlagda och färska jordgubbar, kokosflakes och rosmarin. Avsluta med att ringla över jordgubbssirapen.