- Recept
- Alla samlingar
- ICAs Matkasserecept
Stekt gnocchi med fetaost- och zucchinisallad

Stekt gnocchi med fetaost- och zucchinisallad
Av ICAs matkasse
Publicerat den 20 april 2025
Stekt gnocchi tillsammans med fetaost, zucchini, vitlök, timjan, citron. Ja ni hör ju, ljuvliga smaker som tillsammans skapar magi på tallriken.Tidsåtgång och portioner
45 minTotal tid
4Portioner
Ingredienser
- 1 gul lök
- 1 vitlöksklyfta
- 1 1/2 msk olivolja
- 1 tsk strösocker
- 2 msk tomatpuré
- 1 tsk torkad timjan
- 1 förp hela skalade tomater eller plommontomater (à 400 g)
- 1 zucchini (à ca 300 g)
- 1 citron
- 1 förp färsk persilja (à ca 20 g)
- 150 g fetaost
- 800 g potatisgnocchi
- 2 msk olja
- 65 g babyspenat
Gör så här
Steg 1
Sätt på en kastrull med vatten till gnocchin.Steg 2
Skala och hacka lök och vitlök. Fräs hacket i 1 msk olja i en kastrull. Sänk värmen och rör i sockret, tomatpurén och timjanen. Tillsätt tomaterna. Mosa tomaterna med en slev och sjud 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.Steg 3
Skär zucchinin i långa och tunna remsor med en mandolin eller potatisskalare och lägg i en bunke. Pressa över citronsaft och häll i olivolja. Hacka och blanda i persiljan. Smula fetaosten och vänd ner. Krydda med salt och peppar.Steg 4
Koka gnocchin enligt anvisningen på förpackningen och låt den rinna av i ett durkslag. Stek därefter gnocchin i 1/2 msk olja i en stekpanna. Rör i spenaten och krydda med salt och peppar.Steg 5
Servera gnocchin med tomatsåsen och zucchinisalladen.