Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen ?.
Räkor Indienne med ris

Räkor Indienne

Av ICAs matkasse
Publicerat den 29 maj 2023
Räkor Indienne är en spännande och mustig risgryta med räkor och paprika i en kryddig sås med smak av curry, grädde och tomat. Gillar du hetta så smaka gärna av grytan med lite cayennepeppar.
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

30 minTotal tid
4Portioner

Ingredienser

  • 4 port ris eller annat gryn
  • 2 röda paprikor
  • 1/2 purjolök
  • 2 tsk curry
  • 1 msk smör
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 förp krossade tomater (à 390 g)
  • 2 1/2 dl mellangrädde
  • 400 g frysta skalade räkor
  • sallad

Gör så här

  1. Steg 1

    Tina räkorna (om frysta används).
  2. Steg 2

    Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Steg 3

    Ansa och strimla paprikorna och purjolöken.
  4. Steg 4

    Fräs grönsakerna och curryn hastigt i matfettet. Tillsätt pressad vitlök, tomatpuré och tomatkross. Låt sjuda ca 5 minuter.
  5. Steg 5

    Rör ner grädden och smaksätt med salt och peppar. Blanda i räkorna och låt allt bli varmt. Koka inte för då blir räkorna sega.
  6. Steg 6

    Servera räkgrytan med ris och sallad.