Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen ?.
Raggmunk med fläsk

Raggmunk med fläsk

Av ICAs matkasse
Publicerat den 20 februari 2017
Kvällens middag är en underbart god husmansrätt där smaker och texturer möts. Raggmunkarna steks tills de är gyllenbruna och lagom krispiga och serveras med knaperstekt fläsk och sötsyrlig lingonsylt som lyfter rätten ytterligare. Smaklig måltid!
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

45 minTotal tid
4Portioner

Ingredienser

  • 2 dl vetemjöl
  • 4 dl mjölk
  • 2 ägg
  • 900 g fast potatis
  • 375 g skivat rimmat sidfläsk eller stekfläsk
  • 2 msk smör eller margarin
  • 3 morötter
  • lingonsylt

Gör så här

  1. Steg 1

    Sätt ugnen på 125°C och sätt in en plåt.
  2. Steg 2

    Raggmunk: Vispa mjölet med hälften av mjölken till en slät smet i en bunke. Vispa ner resten av mjölken, äggen och 1/2 tsk salt.
  3. Steg 3

    Skala och riv potatisen grovt. Krama ur vätskan och vänd ner den i smeten genast så att den inte mörknar.
  4. Steg 4

    Strimla och stek fläsket krispigt i en stekpanna. Lägg det på plåten i ugnen och håll det varmt. 
  5. Steg 5

    Hetta upp lite av matfettet i en stekpanna och klicka ner smeten och stek raggmunkarna i omgångar. Håll dem varma på plåten i ugnen.
  6. Steg 6

    Skala morötterna och skär i stavar.
  7. Steg 7

    Till servering: Servera fläsket med raggmunkar, morötter och lingonsylt.