- Recept
- Alla samlingar
- Smaker från Medelhavet
Medelhavssallad

Medelhavssallad
Av Buffé
Publicerat den 19 mars 2018
Låt smakupplevelserna i den här suveräna medelhavssalladen föra dig till sydligare och soligare breddgrader. Den speciella blandningen av mynta, purjolök, sparris och oliver är en oväntad succé och rätten går dessutom snabbt att tillaga.Tidsåtgång och portioner
30 minTotal tid
Ingredienser
- 225 g bulgur (225 g motsvarar ca 3 dl)
- 1/2 purjolök
- 1 frp fryst grön sparris (à 250 g)
- 1 kruka (alt frystorkad) mynta
- 1 dl persilja
- 2 dl urkärnade svarta oliver
- rivet skal och saft från 1 citron
- 1/2 dl mild olivolja
Gör så här
Steg 1
Koka bulgurgrynen och låt svalna. Ansa, skölj och strimla purjolöken. Skölj hastigt av sparrisen i hett vatten och skär den i mindre bitar.Steg 2
Plocka och grovhacka myntan och persiljan. Blanda med bulgurgrynen, purjolök, sparris, oliver, citron och olivolja.Steg 3
Smaka av med salt och peppar.