- Recept
- Alla samlingar
- ICAs Matkasserecept
Purjolökssoppa med tunnbrödsrulle

Purjolökssoppa med tunnbrödsrulle
Av ICAs matkasse
Publicerat den 23 februari 2025
En snabblagad, mättande, smarrig purjolökssoppa som mixas slät och krämig. Servera soppan med en matig tunnbrödsrulle med tomat, krispig sallad, skinka och mild färskost kryddad med vitlök och örter. Enkelt och gott!Tidsåtgång och portioner
45 minTotal tid
4Portioner
Ingredienser
- 1 purjolök (à ca 300 g)
- 2 bakpotatisar (à ca 250 g)
- 1 msk olivolja
- 2 grönsaksbuljongtärningar
- 2 1/2 dl matlagningsgrädde
- 2 tomater
- 1 cosmopolitansallad (eller annan sallad)
- 8 mjuka tunnbröd
- 200 g cream cheese färskost (gärna vitlök/örter)
- 120 g rökt skinka
Gör så här
Steg 1
Soppa: Ansa, skölj och skiva purjolöken. Skala potatisen och skär den i 2-3 cm stora tärningar.Steg 2
Fräs purjolöken i olivoljan i en kastrull och tillsätt potatisen. Häll i vatten, buljongtärningar och grädde och koka under lock tills potatisen är mjuk, ca 15 minuter.Steg 3
Mixa soppan slät och smaksätt med salt och peppar.Steg 4
Tunnbrödsrulle: Skär tomaterna i små bitar. Plocka av salladsbladen. Bred färskosten på bröden, lägg på sallad, skinka och tomat. Rulla ihop bröden och dela rullarna på mitten.Steg 5
Servera tunnbrödsrullarna till soppan.