Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
StartsidaStartsida
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.
Min: 1,00 kr
En djup tallrik med nudlar, bitar av kött och en äggula. Toppad med hackad salladslök.

Carbonaranudlar

Av Buffé
Publicerat den 14 september 2026
En kul twist på en klassisk rätt, färdig på bara 15 minuter!
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

15 minTotal tid
1Portioner

Ingredienser

  • 1 finskuren salladslök
  • 1/2 förp bacon (à 140 g)
  • 1 förp kyckling- eller grönsaks- snabbnudlar (à ca 85 g)
  • 1/2 dl riven parmesan
  • 1/2 msk smör
  • 1 äggula
  • 2 krm svartpeppar

Gör så här

  • Steg 1

    Skär salladslöken fint, lägg åt sidan. Strimla bacon och stek knaprigt i torr stekpanna.
  • Steg 2

    Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Häll av men spara 1 dl av buljongen (för 1 port) och häll tillbaka tillsammans med nudlarna i kastrullen.
  • Steg 3

    Rör ner parmesan och smör i nudlarna till en jämn sås. Rör ner bacon.
  • Steg 4

    Häll upp i en skål och lägg på äggulan. Toppa med salladslök och svartpeppar.