- Recept
- Alla samlingar
- Asiatiska recept
Asiatiska kycklingköttbullar i röd curry med kokosris
Asiatiska kycklingköttbullar i röd curry med kokosris
Av ICA Köket
Publicerat den 13 mars 2020
Asiatiska kycklingköttbullar i röd curry med kokosris är en god middag med lite sting. De saftiga kycklingbullarna får smak av ingefära, röd curry och vitlök och serveras sedan i en smarrig sås gjord på kokosmjölk. Tillsammans med krämigt kokosris med rostad kokos blir måltiden komplett.Tidsåtgång och portioner
45 minTotal tid
4Portioner
Ingredienser
- 500 g kycklingfärs
- 2 msk finriven ingefära
- 2.5 msk röd currypasta
- 1 vitlöksklyfta
- 1 ägg
- 2 dl panko (asiatiskt ströbröd)
- 2 burkar kokosmjölk (à 400 ml)
- 3 dl jasminris
- 0.5 dl riven kokos
- 1 msk rapsolja
- 2 limeblad
- 1 grönsaksbuljongtärning
- 1 tsk strösocker
- 1 msk färskpressad limejuice
- sallad
- finskuren salladslök
Gör så här
Steg 1
Köttbullar: Blanda kycklingfärs, 1 1/2 msk finriven ingefära, 1 msk röd currypasta, 1 vitlöksklyfta, 1 ägg, 1 1/2 dl panko och 3/4 tsk salt. Forma till 25 stycken köttbullar (för 4 port) med oljade händer. Stek i olja tills de får fin färg och är genomstekta.Steg 2
Kokosris: Koka upp 400 ml (1 burk) kokosmjölk, 2 dl vatten och 1 tsk salt i en kastrull. Tillsätt riset och koka enligt anvisning på förpackningen. Rosta kokosen i en torr stekpanna några minuter tills den får lite färg. Blanda riset med kokosen.Steg 3
Sås: Fräs 1- 1 1/2 msk av currypastan i oljan någon minut. Tillsätt 400 ml (1 burk) kokosmjölk, 2 limeblad, 1 smulad buljongtärning, 1 tsk socker och 2 dl vatten. Låt koka 2–3 minuter. Smaka av med limejuice och salt. Lägg ner köttbullarna.Steg 4
Till servering: Servera köttbullarna i såsen med kokosris och gärna krispig sallad och finskuren salladslök.