- Recept
- Recept under 30 minuter
Kycklingpasta med pesto
Kycklingpasta med pesto
Av ICAs matkasse
Publicerat den 07 oktober 2024
Kyckling och pesto är något som alltid bör finnas på veckomenyn! Peston blandas ut med lite grädde, vilket ger rätten en underbar krämighet! Äts ihop med pasta och små söta körsbärstomater. Hoppas det ska smaka.Tidsåtgång och portioner
30 minTotal tid
4Portioner
Ingredienser
- 4 port pasta, ca 400 g
- 3 msk pesto
- 700 g kycklinginnerfilé
- 1 rödlök
- 1/2 msk olja
- salt
- svartpeppar
- 2 1/2 dl matlagningsgrädde
- 250 g körsbärstomater
- 1/2 förp färsk gräslök (à 20 g)
Gör så här
Steg 1
Tina kycklingen om fryst används.Steg 2
Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.Steg 3
Skala och skiva löken.Steg 4
Dela och stek kycklingen och löken i oljan i en stekpanna. Krydda med salt och peppar.Steg 5
Sänk värmen och rör i pesto och grädde. Koka upp.Steg 6
Dela tomaterna. Hacka gräslöken och blanda med tomaterna. Blanda pastan med kycklingsåsen, servera med tomater och gärna extra svartpeppar.