- Recept
Mjuk pepparkaka med bryntsmör frosting
Mjuk pepparkaka med bryntsmör frosting
Av ICA Köket
Publicerat den 01 december 2020
Bjud på en kryddig och mjuk pepparkaka i långpanna med brynt smörfrosting. Den mjuka pepparkakan med de klassiska pepparkakskryddorna gör du enkelt i långpanna. Före servering toppar du pepparkakan med frosting på brynt smör. Underbart gott!
Receptet ger ca 20 bitar. Tidsåtgång och portioner
1 timTotal tid
20Portioner
Ingredienser
- 9 dl vetemjöl
- 4½ dl strösocker
- 1 msk kanel
- 1 msk mald kryddnejlika
- 1 msk mald ingefära
- 1 msk mald kardemumma
- 1 msk bikarbonat
- 600 g smör (300g till kaka, 300g till frosting)
- 3 dl vispgrädde
- 3 dl mjölk
- 1½ dl ljus sirap
- 1 dl lingonsylt
- 4½ dl florsocker
- 1 msk vaniljsocker
- 600 g cream cheese
Gör så här
7 stegKaka
Steg 1
Sätt ugnen på 175°C.Steg 2
Smörj en långpanna (ca 35x40 cm) med smör (så att bakplåtspappret ligger still när smeten hälls på) och lägg bakplåtspapper i långpannan.Steg 3
Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Smält smöret, 300 g. Rör ner smöret och resten av ingredienserna, smeten ska inte vispas utan endast röras om, så att allt blandas väl. Häll smeten i långpannan.Steg 4
Grädda mitt i ugnen ca 30 minuter. Kontrollera med en provsticka att kakan är torr. Låt kakan svalna på ett galler.
Frosting
Steg 1
Bryn 300 gram smör i en stekpanna tills det blir brunt och börjar dofta nötter. Häll smöret i en bunke och låt det svala. Vispa det till en fluffig kräm.Steg 2
Blanda smör, florsocker och vaniljsocker. Tillsätt cream cheese och vispa till en fast smet med en elvisp.Steg 3
Bred frostingen på pepparkakan.