- Recept
- Alla samlingar
- Recept under 30 minuter
Sötpotatissoppa med curry och lime
Sötpotatissoppa med curry och lime
Av ICA Köket
Publicerat den 18 januari 2016
En symfoni av kryddor ger smak till den här sötpotatissoppan med kokosmjölk. Curry, ingefära, chili, lime sätter fart på smaklökarna och den ljuvligt krämiga soppan toppas med cashewnötter. En gyllengul vegetarisk soppa som får dig att drömma om varma länder.Tidsåtgång och portioner
30 minTotal tid
4Portioner
Ingredienser
- 1 gul lök
- 1 vitlöksklyfta
- 400 g sötpotatis
- 1 msk riven ingefära
- 2 msk olja
- 2 tsk curry
- 1 msk tomatpuré
- 1 krm chiliflakes
- 8 dl grönsaksbuljong (vatten och tärningar)
- 1 burk kokosmjölk (à 400 ml)
- 1 msk färskpressad limejuice
- rostade hackade cashewnötter
Gör så här
Steg 1
Skala lök, vitlök, sötpotatis och ingefära. Hacka lök och vitlök, skär sötpotatisen i ca 2x2 cm stora tärningar och riv ingefäran.Steg 2
Fräs alla grönsakerna utom ingefäran i oljan i en kastrull. Tillsätt curryn och fräs med någon minut.Steg 3
Tillsätt ingefära, tomatpuré, chiliflakes och buljong. Koka sakta ca 10 minuter. Häll i kokosmjölken och koka ytterligare ca 10 minuter. Mixa soppan slät med en stavmixer.Steg 4
Smaksätt soppan med limesaft, salt och pepparSteg 5
Till servering: Toppa soppan med hackade cashewnötter som rostats i en torr stekpanna.