- Recept
- Fiskrecept
Torsk i ugn med dill- och citronsås
Torsk i ugn med dill- och citronsås
Av ICAs matkasse
Publicerat den 31 augusti 2015
Ett härligt och lättlagat recept på torsk i ugn med en fantastisk dill- och citronsås. Den goda smaken av citron och dill från såsen läggs som ett täcke över torsken innan den tillagas i ugnen. Servera sedan fisken med knaprig broccoli, nykokt potatis och resten av citronklyftorna.Tidsåtgång och portioner
30 minTotal tid
4Portioner
Ingredienser
- 900 g fast potatis
- 600 g alaska pollock eller torskfilé
- 2 dl smetana eller crème fraiche
- 1 fiskbuljongtärning
- 1 förp färsk dill (à 20 g)
- 1 citron
- 250 g broccoli
Gör så här
Steg 1
Tina fisken om fryst används och låt den rinna av ordentligt.Steg 2
Sätt ugnen på 225°C.Steg 3
Koka potatisen i lättsaltat vatten.Steg 4
Lägg fisken i en ugnssäker form. Salta och peppra.Steg 5
Koka upp smetana/crème fraiche med buljongtärning och 1 dl vatten i en kastrull. Smaka av med salt och peppar.Steg 6
Hacka dillen och rör ner i såsen. Skölj och riv yttersta skalet av citronen och rör ner. Smaka av med citronsaft.Steg 7
Häll såsen över fisken och tillaga mitt i ugnen ca 15 minuter.Steg 8
Skär broccolin i buketter, skala och strimla stjälken. Koka allt mjukt några minuter i saltat vatten. Låt rinna av.Steg 9
Servera fisken med broccoli, potatis och resten av citronen skuren i klyftor.