- Recept
- Alla samlingar
- ICAs Matkasse-recept
Varmrökt lax med rostad brysselkål och senapsgurka
Varmrökt lax med rostad brysselkål och senapsgurka
Av ICAs matkasse
Publicerat den 25 april 2022
En svindlande smarrig rätt där huvudrollen redan är klar. Du rör bara ihop en dressing till gurkan, marinerar lök och rostar potadis och bryssekål i ugnen. Klart!Tidsåtgång och portioner
45 minTotal tid
4Portioner
Ingredienser
- 900 g potatis (gärna amandine)
- 500 g brysselkål
- 4 msk olja
- 1 rödlök
- ½ citron
- 1 tsk strösocker
- 2 krm salt
- 2 msk senap
- 2 tsk honung
- 1 förp färsk dill (à 20 g)
- 1 gurka
- ca 500 g varmrökt lax
- 65 g mangold
Gör så här
Steg 1
Sätt ugnen på 225°C.Steg 2
Dela potatisen och brysselkålen. Blanda dem med 1 msk och krydda med salt och peppar på en plåt och sätt in mitt i ugnen i 20 minuter.Steg 3
Skala och skiva rödlöken. Pressa saften från citronen och blanda med sockret och saltet. Rör i löken och låt den marinera i ca 10 minuter.Steg 4
Blanda senap, honung och 2 msk vatten i en skål. Vispa i 3 msk olja i en tunn stråle. Hacka och rör i dillen, smaka av med salt och peppar. Tärna eller hyvla gurkan och vänd ner i dressingen.Steg 5
Servera potatisen och brysselkålen med lax, gurka, lök och sallad.